Rijksmuseum heropent 13 april 2013

IMG_20160502_142808Het Rijksmuseum in Amsterdam gaat 14 april 2013 weer helemaal open voor het publiek. De dag ervoor wordt het vernieuwde museum feestelijk geopend, na een verbouwing van tien jaar. Oorspronkelijk zou het gebouw 4,5 jaar dichtgaan, maar er ging van alles mis: met de aanbesteding, met vergunningen en met het stadsdeel Zuid. Zo was er onenigheid of de onderdoorgang weer voor fietsers toegankelijk wordt, zoals voor de verbouwing.

 

Het vernieuwde museum toont straks een vaste collectie van 8.000 objecten in een nieuwe opzet: ze zullen in een historische context worden opgesteld per periode en op die manier het verhaal van Nederland vertellen van de middeleeuwen tot nu. Het museum wordt nu opnieuw ingericht. Als laatste zal in maart volgend jaar de Nachtwacht terugkeren. Op dit moment is dit schilderij van Rembrandt samen met andere topstukken te zien in de Philipsvleugel, dat tijdens de verbouwing open was voor het publiek. Het Rijksmuseum zal na heropening alle dagen van het jaar open zijn.

Lees ook:Rijksmuseum: nog 50 nachtjes!
Lees ook:Rijksmuseum: nog honderd dagen voor de opening
Lees ook:Rijksmuseum gratis open op 13 april
Lees ook:Taco Dibbets wordt nieuwe hoofddirecteur Rijksmuseum Amsterdam
Lees ook:Koning heropent Mauritshuis Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>