Nationale Tuinweek 2016 en Open Tuinenweekend

IMG_20160509_163009Tot en met zondag 19 juni (Vaderdag) is het Nationale Tuinweek van Groei & Bloei in het land, met een week vol evenementen in het hele land: plantenmarkten, allerlei soorten tuinen, workshops, lezingen, concerten, fiets- en wandeltochten en rondleidingen door parken, tuinen en moestuinen.  Thema dit jaar is ‘Nederland en Vlaanderen in bloei’. Ook de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ krijgt dit jaar weer veel aandacht.

Zie ook: Aalsmeer Flower festival

Dat laatste is geen overbodige luxe, want de Nederlandse tuinen zijn de laatste jaren meer en meer veranderd in betegelde steenwoestijnen met hier en daar een plantenbak, waardoor het water bij felle stortregens blijft staan en overstromingen op de loer liggen. Zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt de week afgesloten met het jaarlijkse landelijke Groei & Bloei Open Tuinen Weekend. Dan kan iedereen ideeën opdoen in grote en kleine tuinen van echte tuinliefhebbers in het hele land. Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en naar eigen zeggen ‘de leukste groenvereniging van het land’.

Lees ook:Groei & Bloei Nationale Tuinweek
Lees ook:Eerste editie Nationale Tuinweek
Lees ook:Rozenzondag kasteel Middachten
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam: 17 t/m 19 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>