NEMO Amsterdam 90 jaar

IMG_20160505_144205Op zondag 8 december viert het Science Centre NEMO in Amsterdam haar 90e verjaardag. Het is dan precies 90 jaar geleden dat in 1923 het Museum van den Arbeid in de hoofdstad openging. Om dit te vieren, is NEMO deze dag geopend van 09.00 tot 21.00 uur voor maar 90 cent. Er zijn extra activiteiten, zoals de fototentoonstelling aan de buitenzijde van het gebouw met beelden uit de afgelopen 90 jaar.

Schilder Herman Heijenbrock richtte het museum op. Vanaf 1954 heette het museum het Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek (NINT). In 1983 verhuisde het van de Rozengracht naar de Tolstraat. In 1997 werd ‘newMetropolis’ de nieuwe naam, in een gloednieuw gebouw aan het Oosterdok boven de ingang van de IJ-tunnel.  Sinds 2000 ligt de nadruk op wetenschap en is de naam veranderd in Science Center NEMO. In de afgelopen 90 jaar ontdekten miljoenen bezoekers, van kinderen tot grootouders, in het wetenschapsmuseum meer over de wereld van de wetenschap en technologie.

Lees ook:Vestig je eigen Guinness World Record in NEMO
Lees ook:Koningin opent nieuwe Conservatorium
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft, Science Centre Delft en Stads-Koffyhuis introduceren ‘Delft Creating History ticket’
Lees ook:Evoluon Eindhoven heropent voor publiek
Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>