Koningin opent nieuwe Conservatorium

IMG_20160505_145030-240x150Officieus zit de opleiding al een maandje of wat in het nieuwe gebouw, maar morgen komt de koningin officieel het nieuwe Conservatorium van Amsterdam openen. De opleiding verhuisde afgelopen voorjaar van het pand aan de Van Baerlestraat (naast het Stedelijk Museum) naar een gloednieuw pand aan de Oosterdokskade, naast de Openbare Bibliotheek, die vorig jaar openging. Zo’n duizend studenten uit binnen –en buitenland volgens opleidingen in klassieke muziek, jazz, pop, latin, oude muziek, docent muziek en opera.

Zie ook ‘Concertgebouworkest om trots op te zijn‘.

De opleiding geniet internationaal hoog aanzien; iemand als Bernard Haitink is één van de oud-leerlingen. Naar hem is in het nieuwe gebouw een zaal vernoemd. Het nieuwe gebouw is ontworpen volgens het Japanse Engawamodel: daarbij zijn de gangen aan de buitenzijde van het gebouw en liggen de gebruiksruimten aan de binnenzijde. Het Conservatorium maakt deel uit van de in aanbouw zijnde nieuwe gevelwand aan de Oosterdokskade, naast het oude Hoofdpostkantoor. Zondag staan de deuren van het Conservatorium de hele dag open voor alle Amsterdammers (en andere geïnteresseerden).

Zie ook ‘Anouk gaat lesgeven‘.

Lees ook:Anouk gaat lesgeven op Conservatorium
Lees ook:Dakloos Stedelijk Museum trekt door de stad
Lees ook:Koningin opent EYE Filmmuseum in Amsterdam
Lees ook:Amstelveen: Japan Festival – zondag 23 oktober
Lees ook:Koning opent nieuwe ministeries in Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koningin opent nieuwe Conservatorium

  1. Pingback: Eremedaille dirigent Gustav Leonhardt | Eropuit

  2. Pingback: Concertgebouworkest om trots op te zijn | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>