Dakloos Stedelijk Museum trekt door de stad

Post CSVandaag komt er een eind aan de tijdelijke onderhuur van het Stedelijk Museum in het voormalige Postkantoor Post CS bij het Centraal Station van Amsterdam: Post CS wordt verbouwd en het Stedelijk moet eruit. Het eigen pand aan het Museumplein wordt gerenoveerd, maar is op zijn vroegst pas eind volgend jaar klaar. Tot die tijd zijn werken van het Stedelijk te zien in de Nieuwe Kerk en het Van Gogh Museum. Ook gaat het museum op reis door de stad in een rondreizende bouwkeet: ‘Stedelijk in de Stad’.

Zie ook 'Topkunst bij 125 Grote Liefdes in Van Gogh'. 

Dat wordt een uniek project: het museum gaat naar buiten en zet de kunst bijna letterlijk op straat te kijk. De bouwkeet toert tot de heropening van het eigen gebouw door Amsterdam en duikt overal op waar het Stedelijk een eigen aandeel aan een programma levert, of bezoekt andere evenementen. Vrijdag 3 oktober wordt de Bouwkeet om 18.00 uur onthuld op het plein voor de Openbare Bibliotheek (OBA), na een presentatie over het ontwerp in Theater van het Woord (in de OBA). De buren (het Conservatorium) zorgen voor een muzikaal onthaal. De afgelopen 4,5 jaar kon het Stedelijk terecht in het leegstaande gebouw van Post CS aan de Oosterdokskade. De eigen collectie stond zo lang in het depot opgeslagen en in Post CS waren een aantal tijdelijke tentoonstellingen te zien, waaronder de succesvolle Andy Warhol expositie.

Naast Post CS verrijst een compleet nieuwe stadswijk, met woningen, kantoren, een hotel en horeca. Pal naast het gebouw staan de inmiddels voltooide Openbare Bibliotheek (OBA) en het Conservatorium. Nu is Post CS aan de beurt om grondig te worden verbouwd; daarom moet het Stedelijk eruit.

Lees ook:Koningin opent nieuwe Conservatorium
Lees ook:Verbouwing Stedelijk Museum duurt langer
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk
Lees ook:Anouk gaat lesgeven op Conservatorium
Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dakloos Stedelijk Museum trekt door de stad

  1. Pingback: Topkunst bij ‘125 Grote Liefdes’ in Van Gogh Museum | Eropuit

  2. Pingback: Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk | Eropuit

  3. Pingback: Verbouwing Stedelijk Museum duurt langer | Eropuit

  4. Pingback: Museumnacht Amsterdam met veel verrassingen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>