Weekend van de Wetenschap 2012

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 vindt het Weekend van de Wetenschap plaats: het openingsweekend van Oktober Kennismaand (2014: klik hier). Door het hele land openen wetenschap- en technologie-organisaties hun deuren, die normaal gesloten zijn voor het publiek. Bij musea en wetenschapscentra duiken pop-up-wetenschappers op, zoals astronaut André Kuipers (op zondag bij ESTEC in Noordwijk), filosoof Bas Haring en wiskundemeisje Ionica Smeets.

Deze ‘pop-up-wetenschappers’ komen antwoord geven op alle vragen uit het publiek. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met de wetenschap: jong en oud kunnen zich laten verrassen door de wondere wereld van de wetenschap. De pop-up sessies zijn gratis; bezoekers betalen alleen entree voor het museum. Deelnemende wetenschapsmusea zijn onder meer NEMO in Amsterdam, Naturalis in Leiden,, het Zaans Museum, Universiteitsmuseum Utrecht, Techniekmuseum HEIM in Hengelo, het Nederlands Watermuseum in Arnhem en Continium in Den Haag. In Wageningen vindt in het kader van Food4You op zaterdag de publieksdag plaats.

Lees ook:3 en 4 oktober: Weekend van de Wetenschap 2015
Lees ook:Weekend van de Wetenschap: zaterdag 1 en zondag 2 oktober
Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2014
Lees ook:Activiteiten regio Noord-Holland – Weekend van de Wetenschap 2016
Lees ook:Eureka! Festival Westergasfabriek, zondag 29 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>