Huldiging André Kuipers in Noordwijk

Donderdag 30 augustus 2012 wordt de Nederlandse astronaut André Kuipers gehuldigd in Noordwijk. Prins Willem-Alexander is daarbij aanwezig. Hij wordt rond 15.30 uur ingehaald op het strand en vervolgens verwelkomd op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Daar is vanaf 12.00 uur van alles te beleven, zoals een astronautentrainer en optredens. Rondom de vuurtoren staat een Air- en Spacemarkt. Er wordt een film vertoond van zijn missie, die Kuipers live van commentaar voorziet. Verder is er een optreden van René Froger.

Kuipers landde op 1 juli op aarde na een missie van 193 dagen in het ruimtestation ISS. De afgelopen weken verbleef hij in Moskou om aan te sterken en om zijn missie te voltooien. In Noordwijk was de 53-jarige astronaut de laatste jaren kind aan huis: veel van de experimenten die hij in de ruimte uitvoerde, had hij voorbereid in het ruimtevaartcentrum ESA/ESTEC. De NOS zendt vanaf 19.25 uur een verslag van de huldiging uit op Nederland 1.

Lees ook:Lancering Adré Kuipers live bij Artis Planetarium
Lees ook:Zestig jaar ruimtevaart: André Kuipers zet 60 jaar ruimtevaart volop in de schijnwerpers
Lees ook:A Beautiful Planet met André Kuipers in Omniversum
Lees ook:Kaarten voor extra derde André Kuipers’ SpaceXperience-LIVE show vanaf vandaag te koop
Lees ook:René Froger start nieuwe tournee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>