Weekend van de Wetenschap 2014

Zaterdag 4 en zondag 5 oktober vindt voor de 29e keer het Weekend van de Wetenschap plaats: het openingsweekend van Oktober Kennismaand (2015: klik hier). In het hele land openen circa 185 wetenschap- en technologie-organisaties hun deuren, die normaal gesloten zijn voor het publiek. Wetenschapsjournalisten Diederik Jekel en Ionca Smeets zijn als ambassadeurs aanwezig op verschillende locaties in het land.

Doel van dit weekend is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wetenschap: jong en oud kunnen zich laten verrassen door de wondere wereld van de wetenschap. De deelnemende instellingen bieden proefjes, experimenten en demonstraties. Naturalis in Leiden doet bijvoorbeeld allerlei testjes, bezoekers in de Apenheul leren apengedrag onderzoeken, de Maaslantkering biedt rondleidingen, sterrenwachten en observatoria zijn open en ook onderzoeksinstituten doen mee. De meeste instellingen zijn beide dagen open en vragen meestal gewoon entreegeld, maar onder meer NEMO in Amsterdam, onderzoeksinstituten en universiteiten zijn gratis te bezoeken. In BODY WORDS in Amsterdam mogen jongeren onder de 15 jaar gratis naar binnen. Daar biedt bodypaint-kunstenares Yvonne Zonnenberg een ‘kijkje onder de huid’.

Lees ook:3 en 4 oktober: Weekend van de Wetenschap 2015
Lees ook:Weekend van de Wetenschap: zaterdag 1 en zondag 2 oktober
Lees ook:Activiteiten regio Noord-Holland – Weekend van de Wetenschap 2016
Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2012
Lees ook:Gratis ‘op onderhuids avontuur’ bij anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens Weekend van de Wetenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>