Eureka! Festival Westergasfabriek, zondag 29 november

IMG_20161023_154155Zondag 29 november is het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam het domein van de wetenschap, tijdens het Eureka! Festival. Van 10.00 tot 23.00 uur is op verschillende plekken in het park te zien hoe wetenschap ons leven, de technologie, de economie en de maatschappij verrijkt, exact honderd jaar nadat Einstein zijn relativiteitstheorie introduceerde.

Onlangs is de Nationale Wetenschapsagenda  gepresenteerd, de inspiratiebron voor iedereen die zich voor wetenschap interesseert: waarop gaan wetenschappers in ons land zich de komende jaren focussen? Jong en oud kunnen er van alles op wetenschapsgebied ervaren. Drones serveren koffie, je kunt wetenschappelijk bier drinken, afvallen door kou te lijden, mini-colleges van wetenschappers volgen, een potje robotvoetballen, 3D scannen een vuurtje stoken en nog veel meer. Tickets: zie website.

Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2012
Lees ook:Activiteiten regio Noord-Holland – Weekend van de Wetenschap 2016
Lees ook:3 en 4 oktober: Weekend van de Wetenschap 2015
Lees ook:Weekend van de Wetenschap: zaterdag 1 en zondag 2 oktober
Lees ook:Tot en met zondag 8 november: filmfestival InScience in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>