Tot en met zondag 8 november: filmfestival InScience in Nijmegen

download (1)Tot en met zondag 8 november beleeft Nijmegen het eerste filmfestival voor wetenschap en kunst, het InScience Festival. Nijmegen treedt in de voetsporen van steden als New York, Parijs en Genève, die al een festival voor wetenschappelijke films hebben. Van woensdag tot en met zondag staan er meer dan vijftig films en documentaires, lezingen en debatten op het programma.

De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend internationaal festival wordt. Het festival is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, Radboud UMC en filmhuis LUX. Doel is om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo is er een film waarin een drone dertig jaar na de kernramp in Chernobyl over het verlaten gebied vliegt. Of van een drone waarmee je levens kunt redden, bijvoorbeeld door ze vast te maken aan reddingsboeien.

 

Lees ook:GOGBOT Festival Enschede 2015
Lees ook:Kattenfilmpjes centraal in Go Short Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Indian Film Festival Den Haag
Lees ook:Overkill Festival in Ensxchede
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>