Edisons Pop 2010 uitgereikt

Zondag 3 oktober 2010 werden in het World Trade Center in Rotterdam de jaarlijkse Edisons Pop 2010 uitgereikt, de prestigieuze Nederlandse prijzen voor popmuziek. Deze 50e editie kreeg extra glans door de aanwezigheid van Prinses Máxima. Guus Meewis en Caro Emerald ontvingen het beeldje voor beste mannelijke en vrouwelijke popartiest. Over Meewis zei de jury: ‘Hij zoekt niet het grote drama, maar de alledaagse pracht, schoonheid en het gewone’. Met Emerald ‘heeft ons land er in één klap een wereldster bij’, aldus de jury.

 

Ook de gewone medemens had een stem te vergeven: de 3JS kregen de publieksprijs voor hun tweede cd ‘Dromers en dwazen’. De Veronica Televisie Publieksprijs ging naar Kane voor de hitsingle ‘No Surrender’. De Twentse cabaretier Herman Finkers won in de categorie Comedy voor zijn laatste show ‘Na de Pauze’, zangeres Nynke Laverman in de categorie Theater voor haar album ‘Nomade’. Tim Knol werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer de beste groep werd dit jaar Kyteman’s Hiphop Orchestra. De Edison Pop Oeuvreprijs ging naar Rowwen Hèze.

Lees ook:Erik van Muiswinkel wint cabaretprijs Poelifinario
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Edison Popprijzen 2009 verdeeld
Lees ook:Caro Emerald wint Popprijs 2010
Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>