Edison Popprijzen 2009 verdeeld

Op zondag 22 maart 2009 zijn in het Beurs – World Trade Center in Rotterdam de Edison Popprijzen uitgereikt (editie 2010: klik hier). Blöf won een Edison in de categorie Beste Groep; andere genomineerden waren De Dijk en De Jeugd van Tegenwoordig. Alain Clark en Ilse de Lange kregen een Edison voor Beste Zanger en Zangeres van het Jaar; ze hadden de voorkeur boven Jan Smit, Armin van Buren, Marike Jager en Trijntje Oosterhuis. In de categorie Comedy en Kleinkunst wonnen Laex Roeka en Ronald Goedemondt. Sabrina Starke kreeg de Edison voor Beste Nieuwkomer.

 

Een jury onder leiding van popjournalist Leo Blokhuis koos de winnaars. Het publiek kon ook een stem uitbrengen op twee publieksprijzen: Beste Album en Beste Nummer van 2008, die beiden naar Marco Borsato gingen voor zijn cd ‘Wit Licht’ en zijn nummer ‘Dochters’. De Edison Oeuvreprijs 2009 ging naar de groep Krezip, die in juni haar laatste concerten zal geven. Het is de oudste en meest prestigieuze muziekprijs van Nederland en na de Amerikaanse Grammy Award de oudste ter wereld. Naast de uitreiking van de Edisons vond in Rotterdam voor het eerst het publieksevenement ‘Edison Pop Festival’ plaats. Dit jaar werd de Edison getransformeerd tot Edison Pop. Alleen Nederlandse artiesten konden meedingen en naast de vakjury had ook het publiek een stem.

Lees ook:Edison Pop 2009 in Rotterdam
Lees ook:Edisons Pop 2010 uitgereikt
Lees ook:Krezip in plaats van Depeche Mode op Pinkpop
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:Ziggo Dome nummer vijf in de ranglijst van beste concertzalen ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>