Zaterdag 27 september tot en met zondag 5 oktober is het op veel plekken in Nederland duurzaam genieten geblazen tijdens de Week van de Smaak (2016: klik hier), het jaarlijkse evenement waarin eerlijke, gezonder voeding centraal staat. Lokaal en duurzaam, met streekproducten in de hoofdrol. In het hele land vinden activiteiten plaats die staan in het teken van eerlijke producten en pure smaken.
Restaurants, winkels, supermarkten, buurthuizen, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen eraan mee. Dit jaar is Ede de Hoofdstad van de Smaak, onder het motto ‘proeftuin op de Veluwe’. Hier wordt zaterdag 27 september de week om 13.00 uur officieel geopend plaats, met de bekendmaking van de Held van de Smaak van dit jaar. De week erop, op zaterdag 4 oktober, beleeft Ede het Streetfood Festival. Sinds 2008 doet de Mooie Maaltijd met en groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen aan de week mee.
Lees ook:Week van de Smaak – de lekkerste week van het jaar: 1 t/m 9 oktober
Lees ook:Week van de Smaak 2013
Lees ook:Week van de Smaak 2010
Lees ook:Nederlandse Week van de smaak
Lees ook:Week van de Smaak 2011