Nederlandse Week van de smaak

Tot en met zondag 27 september 2009 is het op allerlei plekken in het land culinair genieten geblazen tijdens de Nederlandse Week van de Smaak (editie 2010: klik hier). Restaurants, winkels, supermarkten, buurthuizen, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen mee met kleinschalige tot mega activiteiten. Een aantal voorbeelden: kook –en smaaklessen, proeverijen, de lekkerste winkelstraat, smaakmarkten en streekproduct markten –en routes. De activiteitenzoeker is een uitkomst met het enorme aantal activiteiten.

Dit jaar is Amsterdam de Hoofdstad van de Smaak 2009; vorig jaar was dat Zwolle. In Zutphen was zondag het Chocoladefestival, als onderdeel van de Week van de Smaak; in Almere  de Smaakparade. Op het terrein Nieuw Hembrug in Zaandam vindt als slotfestijn Smaakexplosies plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september. Speelfilms, muziekoptredens, straattheater, eetbelevenissen en activiteiten voor kinderen: alles staat in het teken van eten. Omlijst met restaurants, verrassende smaken, workshops en culinaire acts. Tickets: zie website. Het terrein is geopend vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 23.00 en zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Lees ook:Smaakparade Almere 2009
Lees ook:Week van de Smaak 2014 – Ede Hoofdstad van de Smaak
Lees ook:Week van de Smaak 2013
Lees ook:Week van de Smaak 2011
Lees ook:Week van de Smaak – de lekkerste week van het jaar: 1 t/m 9 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>