Week van de Smaak 2011


Zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober 2011 is het de Week van de Smaak, ‘het jaarlijkse evenement waarin gezonde, eerlijke voeding centraal staat’, aldus de website (2013: klik hier). De week bestaat voornamelijk uit honderden activiteiten in het hele land. Hoofdstad van de Smaak dit jaar is Groningen: daar vindt zaterdag de aftrap plaats. De twaalf finalisten voor de Held van de Smaak komen uit alle provincies van het land per trein naar Groningen, als gast van de NS. Een flink aantal van reist vanaf Zwolle met de boerenkaastrein. Medereizigers krijgen dan ambachtelijke producten te proeven.

Op de Groninger Vismarkt bereiden koks Dick Soek en Eric van Veluwen streekgerechtjes, deels bereid met producten van de finalisten. Daaruit wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. Er is een jury- en een publieksprijs. De rest van de week organiseren winkels, restaurants, scholen, organisaties, bedrijven en ziekenhuizen door het hele land activiteiten die met smaak te maken hebben: proeverijen, smaaklessen, kookdemonstraties, culinaire fiets- en wandeltochten, Bourgondische feestmalen en smaakfestijnen.

Lees ook:Week van de Smaak – de lekkerste week van het jaar: 1 t/m 9 oktober
Lees ook:Week van de Smaak 2014 – Ede Hoofdstad van de Smaak
Lees ook:Week van de Smaak 2010
Lees ook:Week van de Smaak 2013
Lees ook:Knallende opening Hoofdstad van de Smaak Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>