Holland Flowers Festival 2012

Woensdag 22 tot en met zondag 26 februari 2012 vindt de 79e editie plaats van het Holland Flowers Festival (2013: klik hier), de grootste overdekte bloembollenshow van Nederland. Terug in het Westfriese Bovenkarspel, maar op een andere locatie: bij Koel en Preparatiebedrijf CNB, Veilingweg 1. Het festival is de aftrap voor de lente, met een kleurrijke bloementuin vol bolbloemen, een uitgebreide Lifestyle- en Businessbeurs, creatieve activiteiten en workshops, een kidscorner en een restaurant. Vrijdag vindt het Nederlands Kampioenschap NK Tulpen Keuren plaats: de winnaars van 2011 verdedigen hun titels op tegenstanders die dit jaar uit regionale keuringen als beste uit de bus kwamen. Ook bezoekers kunnen vrijdag aan de wedstrijd meedoen.

 

Na het succes van de eerste editie vorig jaar komt de marktbroeishow terug, waar nieuwe tulpenrassen worden getest en geshowd. Hierbij zijn alle groeistadia van bol tot bloem te zien. Verder zijn er creatieve workshops Voor de zakelijke bezoeker is er de Agri-businessbeurs.  Het bloemenfestival is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 21.30 uur. De eerste editie werd in 1933 gehouden in een café. In die jaren waren er veel bollenkwekers in de regio. Het broeien van bollen (een bloem uit de bloembol zien te krijgen in een periode die niet de normale bloeitijd is) stond in de kinderschoenen. Veel bollenkwekers probeerden dat in de wintertijd uit en bestudeerden met elkaar diverse soorten. Daaruit groeide de tentoonstelling Westfriese Flora: de voorloper van het Holland Flowers Festival. Belangrijk doel bleef altijd het vergroten van de vakkennis.

Lees ook:Holland Flowers Festival 2011
Lees ook:Holland Flowers Festival
Lees ook:Holland Flowers Festival 2010
Lees ook:Met Holland Flowers Festival begint de lente
Lees ook:Holland Food and Flowers in Bovenkarspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>