Holland Flowers Festival 2011

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 februari 2011 vindt de 78e editie plaats van het Holland Flowers Festival: dit jaar is het festival verhuisd naar Agriport 111 in Middenmeer in de Wieringermeer (editie 2013: klik hier). Het is traditioneel de aftrap voor de lente, met duizenden bloeiende bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten. Dit jaar heeft de grootste overdekte bloembollententoonstelling van Nederland als thema: Mexico, de Noord-Hollandse tulp in warme Mexicaanse sferen. Naast de show is er een consumentenbeurs en een businessbeurs. Het bloemenfestival is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 21.30 uur.

Tijdens de beurs vinden allerlei activiteiten plaats, waaronder optredens, muzikaal vertier, een feestavond op zaterdag en de doop van een nieuwe tulp op zondag: voor de twintigkoppige vrouwengroep ‘De Weduwen’. Vrijdagochtend doopt Kim de Boer, een van de finalisten van ‘The Voice’, een eigen tulp.De eerste editie werd in 1933 gehouden in een café. In die jaren waren er veel bollenkwekers in de regio. Het broeien van bollen (een bloem uit de bloembol zien te krijgen in een periode die niet de normale bloeitijd is) stond in de kinderschoenen. Veel bollenkwekers probeerden dat in de wintertijd uit en bestudeerden met elkaar diverse soorten. Daaruit groeide de tentoonstelling Westfriese Flora: de voorloper van het Holland Flowers Festival. Belangrijk doel bleef altijd het vergroten van de vakkennis. Jarenlang waren hallen in Bovenkarspel de thuishaven van de Flora. Na de legionella ramp in 1999 werd de naam veranderd in Holland Flower festival.

Lees ook:Holland Flowers Festival 2010
Lees ook:Holland Flowers Festival 2012
Lees ook:Holland Flowers Festival
Lees ook:Met Holland Flowers Festival begint de lente
Lees ook:Holland Food and Flowers in Bovenkarspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>