Tweeduizend jaar oud Meisje van Yde komt tot leven met Gouden Hologram tijdens Nationale Museumweek

imageMet de onthulling van het Gouden Meisje van Yde gaan we terug naar het begin van onze jaartelling. Op dinsdag 4 april wordt zij om 16.00 als het tweede Gouden Pronkstuk van deze Museumweek door presentator Klaas van Kruistum onthuld. Hij zal samen met Burgermeester Marco Out en Museumdirecteur Annabelle Birnie ingaan op het belang en de waarde van het Meisje van Yde voor de regio en voor heel Nederland. Muziektweeling Tangerine heeft een speciale muzikale ode geschreven voor de onthulling van het Meisje van Yde, die ze komende dinsdag live ten gehore brengen (bron: persbericht).
 
Passanten zullen na de onthulling bijna een week lang verrast worden door het Gouden Meisje van Yde, dat het hele jaar door, in haar naakte eenvoud te bewonderen is in het Drents Museum. Tijdens de Museumweek zetten daarnaast ruim 400 musea hun pronkstukken, ons echte goud, in de schijnwerpers.
-
Datum: dinsdag 4 april
Tijdstip: 16.00-16.30 uur
Locatie: aan de Vaart, te Assen
-
Zestien lentes jong was ze nog maar, ongeveer 1,40 m lang en ze had blond haar. Rond het begin van de jaartelling werd het Meisje van Yde gewurgd met een wollen bandje dat haar beul driemaal om haar hals draaide. Bijna tweeduizend jaar lag ze in het veen bij het dorp Yde, tot in mei 1897 twee arbeiders haar vonden en van schrik de benen namen. Tijdens de Nationale Museumweek komt het Meisje van Yde in Assen weer even tot leven.
-

Lees ook:Levensgrote Ploeger kijkt over Helmond tijdens Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek start zondag in Dordrecht met onthulling indrukwekkend grote Gouden Letterkast
Lees ook:Ruim 400 musea doen mee aan derde Nationale Museumweek – #OnsEchteGoud
Lees ook:Nationale Museumweek 2017 – Stem op uw favoriete pronkstuk
Lees ook:Nationale Museumweek opvolger van Museumweekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>