Levensgrote Ploeger kijkt over Helmond tijdens Nationale Museumweek

imageDe Ploeger van Meunier, als origineel niet groter dan 60 centimeter, wordt donderdag 6 april door de Helmondse burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel onthuld. Speciaal voor de Nationale Museumweek is het bronzen beeld verguld en uitvergroot tot meer dan 10 meter hoog. Presentator Klaas van Kruistum zal samen met de Burgermeester en Museumdirecteur Marianne Splint dieper ingaan op het belang en de waarde van de Ploeger voor de regio en voor heel Nederland. De onthulling van de Gouden Ploeger is de derde en laatste van de Nationale Museumweek 2017 (bron: persbericht).
 
Passanten zullen na de onthulling een week lang verrast worden door de Gouden Ploeger, die het hele jaar door, in brons te bewonderen is in Museum Helmond. Tijdens de Museumweek zetten daarnaast ruim 400 musea hun pronkstukken, ons echte goud, in de schijnwerpers.
-
Datum: donderdag 6 april
Tijdstip: 16.00-16.30 uur
Locatie: op de Kanaaldijk (Havenplein) te Helmond
-
De Belgische kunstenaar Constantin Meunier heeft grote invloed op de realistische kunst van het eind van de 19e eeuw. Hij geeft De Ploeger vol menselijke waardigheid weer ondanks de zware arbeids- en levensomstandigheden. Een boer met ontbloot bovenlijf is aan het ploegen. Zijn rechterhand stuurt de ploeg. Met zijn linkerhand maakt hij een soort vuist. Het lijkt of de man de teugel vasthoudt van het paard dat de ploeg door de aarde voorttrekt.
-

Lees ook:Nationale Museumweek start zondag in Dordrecht met onthulling indrukwekkend grote Gouden Letterkast
Lees ook:Ruim 400 musea doen mee aan derde Nationale Museumweek – #OnsEchteGoud
Lees ook:Tweeduizend jaar oud Meisje van Yde komt tot leven met Gouden Hologram tijdens Nationale Museumweek
Lees ook:Nationale Museumweek 2017 – Stem op uw favoriete pronkstuk
Lees ook:Nationale Museumweek in Museum Prinsenhof Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>