Nationale Museumweek start zondag in Dordrecht met onthulling indrukwekkend grote Gouden Letterkast

imageMet de onthulling van de Gouden Letterkast start zondag 2 april de derde Nationale Museumweek. Om 16.00 uur wordt de Letterkast, het eerste Gouden Pronkstuk van deze Museumweek, door presentator Klaas van Kruistum op het Statenplein onthuld. Passanten zullen een week lang verrast worden met de grote Gouden Letterkast, die het hele jaar door, in zijn originele vorm, te zien is in het Onderwijsmuseum. Ruim 400 musea zetten tijdens de Museumweek hun museale pronkstukken, ons echte goud, in de schijnwerpers (bron: persbericht).
-
De Gouden Letterkast zal evenals het origineel ook functioneel zijn. Tijdens de Museumweek kan iedereen zelf boodschappen insturen (Via Twitter met #GoudenZin). Deze verschijnen vervolgens op een levensgroot LED-scherm in de Gouden Letterkast. Zo wordt het bestaansrecht van de Letterkast op een moderne manier relevant gemaakt. Precies 200 jaar geleden ontwikkelde P.J. Prinsen (1777-1854) een letterkast die leerlingen klassikaal moest leren lezen. De Letterkast werd door de Museumkaarthouders gekozen tot eerste Gouden Pronkstuk van de Museumweek. Het pronkstuk won met een overtuigende meerderheid van de ruim 20.000 stemmers.
-
Over de Nationale Museumweek
Tijdens de derde Nationale Museumweek staat heel Nederland in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Drie ervan worden uitvergroot tot indrukwekkend en confronterend formaat waardoor niemand meer om “Ons Echte Goud” heen kan. Op dinsdag 4 april in Assen (Meisje van Yde) en donderdag 6 april in Helmond (De Ploeger) zijn de andere onthullingen.
-
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige museumcollecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met onze kunst en ons erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere reputatie van musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek. De Nationale Museumweek wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.
-

Lees ook:Nationale Museumweek 2017 – Stem op uw favoriete pronkstuk
Lees ook:Ruim 400 musea doen mee aan derde Nationale Museumweek – #OnsEchteGoud
Lees ook:Tweeduizend jaar oud Meisje van Yde komt tot leven met Gouden Hologram tijdens Nationale Museumweek
Lees ook:Tweede Nationale Museumweek toont ‘ons échte goud’
Lees ook:Levensgrote Ploeger kijkt over Helmond tijdens Nationale Museumweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>