Nationale Museumweek opvolger van Museumweekend

Zaterdag 18 tot en met zondag 26 april vindt de Nationale Museumweek plaats, na 33 jaar de opvolger van het Museumweekend (2016: klik hier). Onder het motto ‘Ons echte goud’ hebben musea massaal hun collecties doorgespit op zoek naar pronkstukken om het publiek te laten zien tijdens de ‘Museumweek met een gouden randje’.

Zie ook: Museumweek in Prinsenhof Delft en bij EYE Amsterdam

Het Museumweekend trok ieder jaar een slordige miljoen bezoekers. Het is dé kans om bijna voor niets naar een museum te gaan. Organisator is de Nederlandse Museumvereniging, de belangenbehartiger van de musea in het hele land en uitgever van de Museumkaart. Houders van zo’n kaart kunnen voor circa 55 euro een heel jaar in 400 musea in het hele land gratis naar binnen (soms wordt bij speciale tentoonstellingen een bescheiden entree gevraagd). Donderdag 16 april wordt de Museumprijs uitgereikt, de jaarlijkse publieksprijs van de BankGiroLoterij. Dit jaar staan stads- en streekmusea in de picture.

Lees ook:Museumweekend 2012
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013
Lees ook:Museumweekend 2014
Lees ook:Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>