Museumweekend 2012

Zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 openen bijna 500 musea in het hele land de deuren voor het grootste culturele evenement van Nederland: de 31e editie van het Museumweekend (2013: klik hier). Thema dit jaar is: ‘Laat je verrijken door het museum’. Grote en kleine, bekende en gespecialiseerde musea verwelkomen het publiek voor het symbolische bedrag van één euro en organiseren allerlei activiteiten.

Het Museumweekend is dé kans om bijna voor niets naar een museum te gaan. Doel is om nieuwe bezoekers kennis te laten maken met musea. Organisator is de Nederlandse Museumvereniging die de collectieve belangen behartigt van de musea in het hele land en de Museumkaart uitgeeft. Houders van zo’n kaart kunnen voor nog geen 40 euro een heel jaar in meer dan 400 musea in het hele land onbeperkt naar binnen. Klik hier voor de musea, die dit weekend de deuren openen. De Nederlandse Museumvereniging richt zich met het Museumweekend vooral op mensen die zelden of nooit een museum binnenkomen. Musea moeten die mensen met allerlei ludieke activiteiten over de streep zien te trekken en laten zien dat een museumbezoek een verrijking is.

Lees ook:Nationaal Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2010
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013
Lees ook:Museumweekend 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>