Nationaal Museumweekend 2011

Dit weekend vindt voor de 30e keer het Museumweekend plaats: op zaterdag 2 en zondag 3 april 2011 doen vrijwel alle musea in Nederland  mee aan het grootste culturele evenement van Nederland (2013: klik hier). Grote en kleine, bekende en gespecialiseerde musea openen hun deuren gratis of met korting en organiseren allerlei activiteiten. Thema dit jaar is: ‘Laat je trakteren door een museum!’ Het Museumweekend is dé kans om gratis of voordelig een museum van binnen te bekijken. Doel is om nieuwe bezoekers kennis te laten maken met musea. Organisator is de Nederlandse Museumvereniging die de collectieve belangen behartigt van de musea in het hele land en de Museumjaarkaart uitgeeft.

 

Houders van zo’n kaart kunnen voor nog geen 40 euro een heel jaar in meer dan 400 musea in het hele land onbeperkt naar binnen. De Nederlandse Museumvereniging richt zich met het Museumweekend vooral op mensen die zelden of nooit een museum binnenkomen. Musea moeten die mensen met allerlei ludieke activiteiten over de streep zien te trekken en laten zien dat een museumbezoek een traktatie is.

Lees ook:Museumweekend 2012
Lees ook:Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2010
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013
Lees ook:Museumweekend 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>