Museumweekend 2010

Komend weekend vindt voor de 29e keer het Museumweekend plaats: op zaterdag 10 en zondag 11 april 2010 doen meer dan 500 musea mee aan het grootste culturele evenement van Nederland (editie 2013: klik hier). Grote en kleine, bekende en  gespecialiseerde musea openen de deuren gratis of met forse korting en organiseren allerlei activiteiten. Thema dit jaar is: ‘Laat je verleiden door een museumstuk’. Het Museumweekend is dé kans om voordelig een museum van binnen te bekijken.

Organisator is de Nederlandse Museumvereniging, die de collectieve belangen behartigt van de musea in het hele land, zowel het imago van musea als publieke belangstelling helpt bevorderen en de Museumjaarkaart uitgeeft. Houders van zo’n kaart kunnen voor 35 euro een heel jaar in ruim 400 musea in het hele land onbeperkt naar binnen. Het Groninger Museum is dit weekend voor het laatst open, omdat het voorlopig vanwege een ingrijpende verbouwing dichtgaat.

Lees ook:Museumweekend 2011
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2012
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013
Lees ook:Museumweekend 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>