EK Zandsculpturenfestival 2016 in Zandvoort en Noordwijk

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zaterdag 30 juli ging in Zandvoort aan Zee de vijfde editie van start van het Europees Kampioenschap (EK) Zandsculpturen. Het EK duurde tot en met 5 augustus, maar de kunstwerken zijn tot eind oktober te bewonderen. Wat in 2011 begon met een NK in Zandvoort, groeide het jaar erop uit tot een EK. De sculpturen van 3 bij 3 en 3,5 meter hoog op het Badhuisplein, Kerkplein en Raadhuisplein.

Thema dit jaar is ‘Amsterdamse iconen’, dat elke kunstenaar naar eigen inzicht in zand heeft uitgewerkt. Geen zand van het strand, want dat kleeft niet genoeg: voor het EK zijn bergen speciaal rivierzand aangerukt. Door het zand goed aan te stampen en nat te houden, blijft het werkbaar. Dit jaar staan er ook sculpturen in Noordwijk aan Zee, in het kader van haar 150 jarige bestaan als badplaats. Daar waren begin juli gerenommeerde zandkunstenaars aan het werk op de Koningin Wilhelmina Boulevard. de werken zijn te zien tot en met 14 augustus.

Lees ook:EK Zandsculpturen Zandvoort 2014
Lees ook:Zandvoort: EK Zandsculpturen 2015
Lees ook:EK Zandsculpturen festival in Zandvoort
Lees ook:Mega schoonmaak Noordzeestrand
Lees ook:Circuit Run Zandvoort gaat door ondanks kou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>