Circuit Run Zandvoort gaat door ondanks kou

IMG_20160508_192524Door de ijzige kou zijn veel sportwedstrijden dit weekend afgelast. Koud of niet: de 6e Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 24 maart 2013 gaat gewoon door (2014: klik hier). Wel adviseert de organisatie de deelnemers om rekening te houden met de kou: ‘Draag kleding in laagjes, zoek verwarmde ruimten op en houdt de weersverwachting goed in de gaten.’  Vooral de tocht van 3 kilometer over het strand worden niet makkelijk: om 13.59 uur is het hoogtij en moeten de renners door mul zand ploeteren. ‘Begin daarom niet te snel en verdeel je krachten’, adviseert de organisatie. Voor de zekerheid zijn er mutsen en handschoenen te koop.

De organisatie verwacht dat er minder mensen aan de start zullen verschijnen dan de 13.000 die zich hebben ingeschreven. De deelnemers aan de langste afstand, de 12 kilometer, krijgen bij de finish een poncho om warm te blijven. Ook zijn extra isolatiedekens en warmtefolie ingeslagen.  Zondag wordt hetzelfde weer als zaterdag verwacht: droog, met temperaturen rond het vriespunt, maar door de krachtige oostenwind voelt het een stuk kouder aan.  Er staan meerdere categorieën en afstanden op het programma. Start en finish zijn op het Circuit Park Zandvoort: de start is vanuit de spectaculaire Pitstraat,  de finish voor de indrukwekkende eretribune op het racecircuit.

Lees ook:Runner’s World Zandvoort Circuit Run: nieuwe hardloop klassieker
Lees ook:Sportief weekend aan zee: de 30 van Zandvoort, de Circuit Run en de Omloop van Zandvoort
Lees ook:Runner’s World Zandvoort Circuit Run
Lees ook:DTM Races Zandvoort 2011
Lees ook:Verhuist racecircuit Zandvoort naar Den Helder?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>