Sportief weekend aan zee: de 30 van Zandvoort, de Circuit Run en de Omloop van Zandvoort

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zandvoort maakt zich op voor een sportief weekend. Zaterdag 29 maart komen wandelaars naar de vierde editie van de 30 van Zandvoort, zondag komen renners voor de Runners World Zandvoort Circuit Run en fietsers voor de Omloop van Zandvoort. Ondernemers organiseren Het Dorpsfeest in het centrum. Racebanden en brullende motoren plaats voor sporters die minder herrie maken. Het parcours van 12 kilometer loopt door de duinen en over het strand en finisht voor de eretribune. De 5 kilometer spelen zich geheel af op het circuit en voor de kleintjes is er de Kids Circuit Run. De inschrijving is gesloten; voor de Kids-Run is na-inschrijven nog mogelijk.

De eerste plannen voor een voorjaarsklassieker smeedde Le Champion in 2002. De eerste editie vond plaats in 2008. Vanaf 2011 organiseert Le Champion de dag ervoor de 30 van Zandvoort, ‘de meest afwisselende wandeltocht van Nederland’. Dertig kilometer door en rond de bekende badplaats ‘waar natuur, cultuur en entourage centraal staan’, aldus de aankondiging. Met een record aantal van 4.121 deelnemers is de inschrijving gesloten. Ook hier is de start is bij Circuit Park Zandvoort (op zaterdag). De tocht loopt naar het Noordzeestrand, langs Bloemendaal aan Zee naar havenstad IJmuiden en hiervandaan terug door natuurgebieden die vroeger particuliere landgoederen waren: Heerenduinen, Midden Herenduin en Duin & Kruidberg. Tegenwoordig zijn de gebieden onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennenemrland, een groot aaneengesloten natuurgebied met een hoge natuurwaarde en veel wandel- en fietspaden. Deelnemers op zondag: hou er rekening mee dat de zomertijd is ingegaan!

Zie ook: Venloop 2014

Lees ook:Runner’s World Zandvoort Circuit Run: nieuwe hardloop klassieker
Lees ook:Circuit Run Zandvoort gaat door ondanks kou
Lees ook:DTM Races Zandvoort 2011
Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Venloop 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>