Mega schoonmaak Noordzeestrand

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De komende maand wordt de hele Noordzeekust van Nederland schoongemaakt (2015: klik hier). Van Cadzand, bij de Belgische grens, tot Schiermonnikoog ruimen vrijwilligers alle rommel op het strand op. De actie is een initiatief van Stichting De Noordzee. Ze beginnen donderdag 1 augustus, lopen in 24 dagen in groepjes van zuid naar noord en hopen eind augustus 350 kilometer strand te hebben doorgeploegd. Het de grootste schoonmaakactie ooit van de Nederlandse kust, aldus de stichting. Een kwart van het afval komt van dagjesmensen, de rest van de scheepvaart en de visserij.

De stranden worden vooral vervuild door plastic zakken, blikjes, touwen en vissersnetten. Mensen die willen meehelpen, kunnen zich aanmelden bij Stichting De Noordzee. Het kan natuurlijk geen kwaad om zelf alvast troep in afvalbakken stoppen: in badplaatsen als Zandvoort aan Zee staan er genoeg op het strand.

Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour 2017
Lees ook:Stichting De Noordzee zoekt hulp bij opruimen 1,2 miljoen afvalitems tijden Beach Cleanup Tour
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd op de stranden tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>