Zandvoort: EK Zandsculpturen 2015

IMG_20160508_192524Zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 augustus vindt in Zandvoort aan Zee de vierde editie plaats van het Europees Kampioenschap (EK) Zandsculpturen (2016: klik hier). Wat in 2011 begon met een NK in Zandvoort, groeide het jaar erop uit tot een EK. Zeven ‘carvers’ - zandkunstenaars uit verschillende Europese landen – hebben in de badplaats sculpturen gemaakt uit bergen zand.

Zie ook: Veluws Zandsculpturenfestijn

In het kader van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh is het thema dit jaar: ‘Van Gogh en Tijdgenoten’, dat elke kunstenaar naar eigen inzicht kan uitwerken in zand. Geen zand van het strand, want dat kleeft niet genoeg: voor het EK zijn bergen speciaal rivierzand aangerukt. Door het zand goed aan te stampen en nat te houden, blijft het werkbaar. Het publiek kan de kunstenaars aan het werk zien van 15 tot en met 21 augustus, de dag waarop de jury de winnaar bekend maakt. Daarna zijn de kunstwerken tot en met oktober kunnen te bekijken op diverse pleinen in Zandvoort aan Zee. De beelden maken deel uit van een zandsculpturenroute, waarbij ook in Vijfhuizen en Nieuw-Vennep een aantal zandsculpturen te vinden zijn.

Lees ook:EK Zandsculpturen Zandvoort 2014
Lees ook:EK Zandsculpturenfestival 2016 in Zandvoort en Noordwijk
Lees ook:EK Zandsculpturen festival in Zandvoort
Lees ook:Zandsculpturen op de Veluwe in Garderen
Lees ook:‘t Veluws Zandsculpturenfestijn 2016 – thema: de wereld van Rien Poortvliet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>