De Mesdag Collectie lanceert nieuwe website

IMG_20161012_165821Vandaag lanceert museum De Mesdag Collectie zijn nieuwe website. Centraal staan de verhalen over het kunstenaarsduo Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje, het tot stand komen van het museum en de vaste collectie. Op de vernieuwde website zijn hoogtepunten uit de collectie full screen en tot in het kleinste detail te zien. De collectie is via verschillende ingangen te doorzoeken: op kunstenaar, jaar of soort object. Alle werken zijn gratis te downloaden voor niet-commercieel gebruik. Iedere maand zal er een kunstwerk worden toegevoegd aan de online collectie (bron: persbericht).

De verhalen op de vernieuwde website plaatsen de kunstenaars Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en Sientje Mesdag-Van Houten (1834-1909) in de context van hun tijd en vertellen de geschiedenis van het door hen opgerichte museum. Het echtpaar Mesdag stond volop in het openbare leven en vervulde spilfuncties in de Haagse kunstwereld. Samen bouwden zij een uitgelezen collectie op van schilderijen, tekeningen, keramiek, Japanse kunst en oriëntaalse voorwerpen. In 1887 was hun collectie zo gegroeid dat zij een museum aan hun woonhuis lieten bouwen; het huidige De Mesdag Collectie aan Laan van Meerdervoort in Den Haag, vlakbij het Vredespaleis.

Lees ook:Museum Mesdag heropend als De Mesdag Collectie
Lees ook:Mesdag Collectie Den Haag: Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign
Lees ook:Tentoonstelling ‘Hoe verzamelt een kunstenaar?’ in museum De Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:Tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof in 2014 multimediaal
Lees ook:Cromheecke tekent Daubigny van 2 december t/m 5 maart in De Mesdag Collectie Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>