Tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof in 2014 multimediaal

download (1)De tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof worden in 2014 multimediaal. Multimediabureau MCW Studio’s brengt historische verhalen tot leven. Het museum in Delft sluit op 24 februari voor drie maanden haar deuren voor een complete herinrichting. Het museum vernieuwt de vaste presentaties en maakt zich op voor een interactieve inrichting naar het ontwerp van MCW Studio’s. Het Rotterdamse bureau is gespecialiseerd in multimedia projecten voor de museumwereld. Door de multimediale uitbreiding aan de vaste collectie komen de historische verhalen van Delft tot leven (bron: persbericht).

De kwaliteit van de vaste tentoonstellingen neemt toe door de uitbreiding van de verrassende, interactieve presentaties. De tentoonstellingen ‘Het vernuft van Delft’, ‘Willem van Oranje’ en ‘Delfts Blauw’ kan nu bijna levensecht worden ervaren: het vernieuwde Museum Het Prinsenhof is een vanzelfsprekende entree voor iedereen die Delft én Nederland wil leren kennen. Museum Het Prinsenhof vertelt het verhaal van de typisch Hollandse stad Delft in de Gouden Eeuw en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Willem van Oranje. ‘Musea passen steeds vaker multimedia toe in aanvulling op de collectie. Door het gebruik van multimedia wordt er context gegeven aan de collectie. Voor het publiek wordt een museumbezoek hierdoor nog waardevoller’, aldus Martin van den Berg, directeur van MCW Studio’s. Het museum gaat februari voor drie maanden dicht en heropent op 23 mei.

 

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft kijkt terug op succesvol 2014
Lees ook:Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Start herinrichting Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Word Vriend van Museum Prinsenhof Delft en stap in de portretfabriek
Lees ook:Voorjaarsvakantie in Museum Het Prinsenhof Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>