Museum Prinsenhof Delft kijkt terug op succesvol 2014

image001Museum Prinsenhof Delft kan terugkijken op een succesvol 2014. Na een volledige herinrichting is het museum op 24 mei feestelijk heropend door Koning Willem-Alexander. Sinds de heropening is het bezoek met bijna 30% toegenomen. Ook al was het museum vanwege de herinrichting drie maanden gesloten, er kwamen bijna net zoveel bezoekers als vorig jaar. Met nog twee weken te gaan, staat de teller nu op 63.000 bezoekers (2013: 70.000) (bron: persbericht).

Het vernieuwde Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en de Delftenaren met creativiteit, innovatie en handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan de stad zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: ‘Willem van Oranje’, ‘Delfts Blauw’ en ‘Meesters in innovatie’. Verrassende, interactieve presentaties met bijzondere collectiestukken vertellen de rijke geschiedenis van Delft en Nederland. Niet alleen het bezoekersaantal maar ook de bezoekerswaardering en de bezoekduur is sinds de herinrichting toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat 94% van de bezoekers het museum zou aanraden bij vrienden en familie. Museum Prinsenhof Delft hoopt, met attractieve tentoonstellingen en een gevarieerd activiteitenprogramma, de ingezette positieve koers in 2015 vast te houden.

Lees ook:Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Start herinrichting Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof in 2014 multimediaal
Lees ook:Recordaantal bezoekers Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft, Science Centre Delft en Stads-Koffyhuis introduceren ‘Delft Creating History ticket’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>