Voorjaarsvakantie in Museum Het Prinsenhof Delft

image001Tijdens de voorjaarsvakantie kan jong en oud meer leren over Willem van Oranje en de Opstand tijdens een Royale Rondleiding in Museum Het Prinsenhof. Maar ook met rondleidingen in de stadsgevangenis Het Steen, de kinderspeurtocht Het Geheime Kistje, de onderzoekskoffer ‘Cold Case’ voor families en natuurlijk de schaatsbaan biedt Het Prinsenhof voor elk wat wils. Tot en met 28 februari is er bijna dagelijks om 12.00 uur een rondleiding door de gevangenis, waar de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards, werd gevangen gehouden, verhoord, gemarteld en ter dood veroordeeld. Er zijn nog echte martelwerktuigen te zien. Kaartverkoop loopt via het Toeristen Informatie Punt (TIP): € 3,50, voor kinderen van 6 tot 18 jaar € 2,50, te koop tot uiterlijk 11.30 uur van de dag van de rondleiding (bron: persbericht).

Vanaf 14 februari, Valentijnsdag, is de historische overdekte binnenplaats van het museum omgedoopt tot schaatsarena. Tot en met 23 februari is iedereen van harte welkom om een rondje te schaatsen en aan te leggen bij de koek-en-zopie tent. Op zaterdag 22 februari kan iedereen KUNSTschaatsen in feestelijke sfeer plaats. Bindt ‘s avonds de schaatsen om en combineer dit met een laatste bezoek aan het museum ‘oude stijl’. Voor de schaatsfanaten zenden wij alle wedstrijden van de Olympische Spelen uit. Tickets en openingstijden: zie website. Nog tot en met zondag 23 februari zijn de tentoonstellingen Inzicht, Delftse Meesters van Nu en Delftse Meesters van Nu. Het Prinsenhof inspireert Aart Houtman te bezoeken. Op zondag 23 februari vindt vanaf 16.00 uur de bekendmaking van de top 3 publiekskeuzes uit de Moderne Kunstcollectie plaats. Stemmen kan via www.wikidelft.nl.

Lees ook:Start herinrichting Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft: half miljoen voor Pieter de Hooch tentoonstelling
Lees ook:Vier de herfstvakantie in Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof in 2014 multimediaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>