Nederlands Theater Festival Amsterdam 2015

IMG_20160511_184104Donderdag 3 tot en met zondag 13 september vindt voor de tiende keer het Nederlands Theater Festival plaats (trailer: klik hier). In tien dagen tijd passeren de hoogtepunten van het afgelopen theaterseizoen de revue op zo’n 40 locaties in de stad. Het festival wordt traditioneel geopend met ‘De staat van het theater‘, gratis bij te wonen in de Stadsschouwburg.

Zie ook: Amsterdam Fringe Festival en uitmarkten

Er is een officiële juryselectie, maar daarnaast zijn er de Zapp Theaterprijs, de keuze van de Wijkjury, de Vlaamse selectie en de Gouden Krekels. Naast alle voorstellingen is er een uitgebreid randprogramma, met feestjes, talkshows, exposities en verdieping bij ‘Nieuwe Grond’. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlandse Theater op 13 september in de Stadsschouwburg, waarop de verschillende toneelprijzen worden uitgereikt.

Lees ook:Nederlands Film Festival 2010
Lees ook:Nederlands Film Festival 2012 van start gegaan
Lees ook:Nederlands Theaterfestival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Julidans 2017 in Amsterdam
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>