Fries StraatFestival 2015 in Leeuwarden

IMG_20160518_104516Vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei is de binnenstad van Leeuwarden het decor voor het Fries StraatFestival (2016: klik hier). Steeds meer steden willen zich op de kaart zetten met een straatfestival met artiesten uit binnen- en buitenland; Leeuwarden heeft de primeur dit jaar. Ieder laatste weekend in mei staat de binnenstad van Ljouwerd  op zijn kop, met muziek, straatacts en steltlopers op bijzondere locaties.

Zie ook: Holland Festival 2015

In totaal zijn er meer dan 150 straattheater- en muzikale voorstellingen te zien. Het Gouverneursplein is net als vorig jaar muziekplein. Het beroemde Circus Ronaldo uit België komt naar Leeuwarden met de try-out van de voorstelling Fidelus Fortibus. De groep zet een tent neer op het Wilhelminaplein. Omdat het een dure productie is, moet entree worden gevraagd aan het publiek: voor het eerst wordt tijdens het festival entree bij een voorstelling geheven. Later gaat Circus Ronaldo door naar Oerol op Terschelling.

 

Lees ook:Fries Straatfestival Leeuwarden: vrijdag 27 – zondag 29 mei
Lees ook:Fries Straatfestival in Leeuwarden
Lees ook:Circus Ronaldo in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam
Lees ook:Fries Straatfestival in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>