Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam

Naast het Belgische Circus Ronaldo komt er nog een circus naar de hoofdstad. Van donderdag 27 oktober tot en met zondag 5 december 2010 voert Cirque du Soleil haar nieuwe voorstelling TOTEM op in Amsterdam: donderdag is de Europese première van deze show (2014: klik hier). Het circus slaat haar ‘Grand Chapiteau’ (grote tent) wederom op naast de Amsterdamse Arena. TOTEM is een ‘fascinerende reis door de evolutie van de mensheid’, belooft de website, ‘vanaf zijn oorspronkelijke verschijningsvorm als amfibie tot zijn ultieme wens om te kunnen vliegen’.

 

De personages ontwikkelen zich op een podium, dat lijkt op een enorme schildpad: symbool voor het ontstaan van vele eeuwenoude beschavingen, meldt de website. De inspiratie voor deze voorstelling is gehaald uit vele scheppingsverhalen. Wat in 1984 in het Canadese Quebec begon met ttwintig straatartiesten, groeide uit tot een mega onderneming met 1200 artiesten uit zo’n vijftig landen. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland: de producties ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’ ontvingen lovende kritieken en staande ovaties. Twee jaar geleden kwam het circus met ‘Varekai’ naar Amsterdam, dat in 2002 in Montreal in première ging en wereldwijd ruim vijf miljoen bezoekers trok. Cirque du Soleil kenmerkt zich door een vermenging van theater, dans, acrobatiek en sprookjesachtige décors en kostuums en gebruikt géén dieren.

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil in Ahoy
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>