Fries Straatfestival in Leeuwarden

Tijdens het pinksterweekend, van donderdag 28 tot en met zondag 31 mei 2009, is de hele binnenstad van Leeuwarden één groot podium (editie 2012: klik hier). Dan vindt het Fries Straatfestival plaats: hét jaarlijkse culturele festival van Leeuwarden, met nationale en internationale professionele straatartiesten en muzikale acts. Meer dan tachtig straatacts, Van kindertheater tot grote theateracts in de openlucht, van kleinschalig straattheater tot grote muziekoptredens. Donderdagavond start het festijn in de Friese hoofdstad met theater en muziek. Vrijdag is er een speciaal kinderprogramma, de officiële opening op het Oldehoofdsterkerkhof (het kloppend hart van het festival) en muziek op twee podia. Zaterdag is de hele binnenstad is die dag afgesloten voor een groots theaterspektakel.

Op die dag treden kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur ook groepen en solisten hun kunsten vertonen, die niet zijn geprogrammeerd in het festival, tijdens ’10 Minutes of fame’. Zondag wordt het festival afgesloten met de laatste acts en een draaiorgelfestival in de Prinsentuin. Op het Oldehoofdsterkerkhof en het Gouverneurplein zijn hapjes en drankjes te koop met speciale Fries Straatfestival munten (op hun beurt op beide pleinen te koop).

Lees ook:Fries Straatfestival Leeuwarden: vrijdag 27 – zondag 29 mei
Lees ook:Fries StraatFestival 2015 in Leeuwarden
Lees ook:Fries Straatfestival in Leeuwarden
Lees ook:Fries Straat Festival 2012
Lees ook:UITmarkt Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Fries Straatfestival in Leeuwarden

  1. Pingback: Eropuit met Pinksteren 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>