Fries Straatfestival in Leeuwarden

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei 2010 is de binnenstad van Leeuwarden het podium voor theater en muziek tijdens het Fries Straatfestival: het jaarlijkse culturele festival van Leeuwarden (2012: klik hier). Drie dagen lang zetten meer dan 80 professionele (straat)theaterartiesten en muzikale acts uit binnen –en buitenland de Friese hoofdstad op zijn kop. Naar verwachting komen opnieuw rond de 80.000 toeschouwers naar de tien locaties in de stad.

 

Er zijn zeven nationale premières, meer dan dertig buitenlandse theater –en muziekgroepen en nog meer binnenlandse acts dan voorgaande edities. Het festival opent vrijdag met een kindermiddag, maar vanaf woensdag is al het één en ander te bespeuren. De ballonkunstenaar stelt zijn werk tentoon op het Oldehoofsterkerkhof en op woensdag begint de bouw van een 9 meter hoger steigermuur, die donderdag wordt bekleed met ‘La scala sotto le Stelle’, een scalawand geïnspireerd op de Scala in Milaan met daarin 21 theaterloges met poppen. Donderdag wordt ook begonnen met de bouw van het Woud van Staal, een 65 meterlange klankinstallatie. Het kerkhof achter de oude scheve Oldehove is de hoofdlocatie van het festival.

Lees ook:Fries Straatfestival in Leeuwarden
Lees ook:Fries Straat Festival 2012
Lees ook:Fries StraatFestival 2015 in Leeuwarden
Lees ook:Het Friese festivalseizoen is geopend!
Lees ook:Fries Straatfestival Leeuwarden: vrijdag 27 – zondag 29 mei

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fries Straatfestival in Leeuwarden

  1. Tineke Witteveen

    Beste mensen van het straatfestival.
    graag zouden wij met jullie in gesprek komen voor de kinderevenementen tijdens het straatfestival. Wij hebben dit jaar de kinderactiviteiten van de Vierdaagse van Nijmegen georganiseerd en zouden dit volgend jaar ook graag voor jullie doen.
    groet, Moos Studioos, Tineke Witteveen 06 4137 8115

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>