De Nacht van Electra aan het Reitdiep

Zaterdag 14 juli 2012 beleeft de provincie Groningen voor de vierde keer een openluchtconcert aan het Reitdiep: de Nacht van Electra. De enige spelbreker kan het onbestendige zomerweer worden, maar de nacht gaaat door, meldt de website. Het programma belooft spektakel met vanaf zonsondergang doorlopend voorstellingen die allemaal met de nacht te maken hebben: nachtelijk geritsel, gefluister, flarden van klanken en kerkklokken. Electra is een gehucht in Noordwest-Groningen, tussen Groningen-stad en het Lauwersmeer. De locaties voor de voorstellingen liggen in het landschap rond het gemaal De Waterwolf.

 

Muziek, beeldende kunst, literatuur, astronomie en video-art worden gepresenteerd in wonderlijke bouwsels, zoals StroTheater, een StroKapel, een Hellehut voor Dante, een openingsconcert van onder meer het Noord Nederlands Orkest aan de oevers van het Reitdiep, sterren kijken in de Sterrenwacht en Radio Elextra, een live performance vanuit het gemaal De Waterwolf. Overal zijn zitjes, tentjes en tapijtjes en er is een goede catering op het terrein aanwezig. De volhouders worden bij zonsopgang beloond met koffie en croissants. Tickets: zie website.

Lees ook:Woudagemaal Friesland wegens hoogwater opgestart
Lees ook:Oefening Waterwolf: wat gebeurt er als Marken overstroomt?
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>