Over het IJ festival 2012 Amsterdam

Van donderdag 5 tot en met zondag 15 juli 2012 beleeft Amsterdam-Noord de 20e editie van het Over het IJ Festival (2013: klik hier). In het begin werd het festival georganiseerd op de oude NDSM-werf in Noord; sindsdien hebben talloze theatergezelschappen hun creatieve kunsten laten zien op ‘dit rafelrandje van de stad’ en zijn er vele unieke voorstellingen en projecten geweest. Locatietheater is de kracht van het Over het IJ Festival: op die manier vormt de NDSM-werf een artistiek uitgangspunt en is een wezenlijke toevoeging aan de voorstelling.

Op verschillende locaties rond de IJ-oevers, rondom het centraal station en op het Waterlandplein in Noord kan het publiek bijzondere en onverwachte voorstellingen zien. Veel van die voorstellingen zijn alleen tijdens dit festival te zien. Tussen de voorstellingen door is er live muziek en volop catering in het gratis toegankelijke festivalhart. Iedere dag kent een eigen thema en theaterpicknicks. Zaterdag 14 juli wordt afgesloten met de Nacht van de Troost, ‘een knuffelgala voor theatermakers – en medewerkers’.

Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2014
Lees ook:Over het IJ Festival 2013 in Amsterdam
Lees ook:25e editie Over het IJ festival Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>