Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam

Van donderdag 7 tot en met zondag 17 juli 2011 vindt in Amsterdam-Noord de 19e editie van het Over het IJ Festival plaats (2013: klik hier). Elf dagen staan de oevers van het IJ in het teken van zomers locatietheater en muziek. Over het IJ is min of meer het kleine zusje van de Parade, maar net als de grote broer met een landelijke uitstraling.

 

Het festival biedt meer dan twintig voorstellingen op verschillende plekken aan de oevers van het IJ. Het publiek kan terecht op locaties rondom de NDSM werf, op station Amsterdam Centraal, in de Tolhuistuin, bij De Overkant en in een deel van de tunnel van de Noord/Zuidlijn: de ondergrondse bouwput in de Sixhaventunnel. Kloppend hart is de NDSM-werf aan de Neveritaweg 15 in Noord, met naast theater en muziek volop te eten en te drinken. De bus voor de voorstelling in De Overkant vertrekt vanuit het festivalhart. Naast gerenommeerde makers en gezelschappen biedt Over het IJ Festival ook veel ruimte aan jonge makers. Het zeecontainerprogramma is hiervan een succesvol onderdeel. De gratis pont over het IJ voert van de hectische stad naar een oase van rust aan de overkant.

Lees ook:Over het IJ Festival Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival: 10 dagen avontuurlijk theater in Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam
Lees ook:25e editie Over het IJ festival Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>