Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Donderdag 19 april opende de vijfde internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR; 2014: klik hier). Thema van deze editie is ‘Making City’: ‘Hoe maken we de stad’ is de centrale vraag. De Biënnale toont gebieden uit de hele wereld, waaronder Rotterdam, Sào Paulo en Istanbul. Het Nederlands Architectuur instituut (NAi) herbergt de hoofdtentoonstelling ‘Making City’ en de tentoonstelling ‘Smart Cities – Parallel Cases 2’.

 

Tot en met 31 oktober zijn er in verschillende locaties in Rotterdam, Almere, Istanbul en Sào Paulo tentoonstellingen, lezingen, debatten en andere activiteiten. Een van de onderdelen van de Biënnale is het Atelier Making Projects. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs werd een jaar lang onderzoek verricht bij zeven nationale onderzoeksprojecten: de Zuidas van Amsterdam, Almere, Rotterdam-Zuid, Rijn-Maas-Delta, Groenblauwe Delta, Knooppunten en de Olympische Hoofdstructuur. In totaal komen 35 projecten uit meer dan 25 wereldsteden naar Rotterdam.

Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:AFFR 2017: Architectuur Film Festival Rotterdam
Lees ook:Rotterdam dooft de paarse lichten
Lees ook:Rotterdam opnieuw Architectuurstad van Nederland
Lees ook:Rem Koolhaas krijgt Gouden Leeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>