Rotterdam opnieuw Architectuurstad van Nederland

IMG_20160609_131308De bouwwereld ziet voor het vierde opeenvolgende jaar Rotterdam als de meest toonaangevende stad van Nederland als het gaat om architectuur. Tweede stad is Amsterdam. Daarna volgen Groningen, Almere, Amersfoort, Den Haag en Maastricht, maar die ontlopen elkaar nauwelijks qua toonaangevendheid, vindt de bouwwereld. Rotterdam krijgt 28% van de stemmen, Amsterdam 14%. Het is opvallend dat de vaderlandse bouwwereld eigenlijk al jaren steeds dezelfde zeven steden noemt.

Het onderzoek –en adviesbureau USP Marketing & Consultancy hield de verkiezing. Er werd ook gevraagd naar welke stad toonaangevend is op het gebied van duurzaamheid: maar liefst de helft van de respondenten had geen idee. Bij de rest was Almere met ruim 10% de meest genoemde stad, gevolgd door Rotterdam, Amersfoort en Amsterdam (bron: Metro).

Lees ook:Den Bosch opnieuw meest gastvrije stad van Nederland
Lees ook:Amsterdam nummer 12 op lijst leefbare steden
Lees ook:Amsterdam opnieuw 25e duurste stad
Lees ook:Almeerdaagse 2010
Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>