Kunstbeurs ARTantique 2011 in Utrecht

Van zondag 17 tot en met maandag 25 april 2011 vindt  in de Jaarbeurs Utrecht voor de tweede keer de kunst -en antiekbeurs Artantique plaats (2012: klik hier). De negen dagen durende beurs bevat circa 70 galerieën en antiquairs uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt de beurs ‘Reflections’, een speciaal voor ARTantique samengestelde expositie met kunstwerken uit de collecties van de deelnemende kunsthandelaren en galerieën. Hier treffen moderne en klassieke kunst elkaar in spannende combinaties. Er is te zien hoe oude meesters hedendaagse kunstenaars inspireren en hoe zij omgaan met thema’s en gebruiken uit het kunsthistorisch verleden.

 

Museum Van Bommel Van Dam uit Venlo toont enkele hoogtepunten uit de collectie, ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. De beurs heeft iedere dag een eigen thema: Verzamelaars, Mode, Literatuur, Geld, Muziek, Wijn & Whisky, Auto, Religie en Wonen. Rondom ieder thema wordt een lezing of activiteit georganiseerd. Zo komt dinsdag hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht, Mgr. drs. H.W.Woorts, vanaf om 14.00 uur vertellen wat hem inspireert in de christelijke kunst en is er op Goede Vrijdag een whiskyproeverij van WhiskyWijzer. Zondag 24 april begint om 14.00 uur een lezing van het Centraal Museum over het pas verworven drieluik uit de Goudstikker collectie en op maandag 25 april voert drs Juliette Jonker-Duynstee, eigenaar van VechtExclusief en Vechtstreekkenner, toehoorders vanaf 15.00 uur met historisch en recent beeldmateriaal langs eeuwen Vechtse historie. Tientallen prachtige buitenplaatsen aan de Vecht herinneren aan de rijkdom van Amsterdamse kooplieden, die in de Gouden Eeuw elke zomer per trekschuit met hun hele hebben en houden naar hun buitenverblijven verhuisden. De beurs is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Artantique in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Kunstbeurs Artantique 2012 in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Kunst- en antiekbeurs ART BREDA 2015
Lees ook:Kunstbeurs Realisme zeer succesvol verlopen
Lees ook:Kunstbeurs Realisme Amsterdam 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>