Bolshoi Ballet in theater Carré

IMG_20160509_170054Na 22 jaar komt het Bolshoi Ballet uit Moskou weer in Nederland. Van woensdag 16 tot en met zondag 27 juli staat de complete groep met 220 personen samen met het groot orkest van het Bolshoi Theater in theater Carré. Op het programma staan: Het Zwanenmeer (16 tot en met 20 juli om 20.00 uur, zaterdag en zondag 19 en 20 juli matinee om 14.00 uur),  Bright Stream (22 en 23 juli) en Spartacus (25 en 26 juli om 20.00 uur, zaterdag 26 en zondag 27 juli matinee om 14.00 uur). Tickets: zie website. Het Bolshoi ballet staat al 225 jaar aan de top van het Russisch klassieke ballet, maar naast deze danstraditie heeft artistiek directeur Alexei Ratmansky de groep een nieuwe impuls gegeven: hij geeft nieuwe jonge talenten een kans en is niet bang voor artistieke vernieuwingen.


Zo maakte hij een nieuwe bewerking van het ballet Bright Stream op muziek van Shostakovitch, dat onder het regime van Stalin jarenlang verboden was. Ook Spartacus is voor het eerst in Nederland te zien. De afgelopen twee jaar kreeg het Bolshoi Ballet juichende kritieken, toen ze in Londen optraden in The Royal Opera House, Convent Garden en het Colosseum. De balletgroep werd er onderscheiden als ‘Best Freign Company’ en de Sinday Telegraph noemde ‘Bright Stream het beste nieuwe ballet was dat in jaren uit Rusland is gekomen’. Impresariaat Stardust Theatre van Henk van der Meijden brengt het Bolshoi Ballet naar Nederland. Het bureau heeft een grote naam in de balletwereld en bracht eerder het Kirov Ballet uit Sint Petersburg, The Royal Ballet met Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev, het Ballet Maurice Béjart en het Nationaal Balet van Cuba naar ons land.

 

Lees ook:Mariinsky Ballet in theater Carré
Lees ook:La Bayadère bij Pathé Ballet
Lees ook:Bolshoi Ballet live in bioscoop te zien
Lees ook:Grootste Zwanenmeer ter wereld in RAI Theater
Lees ook:Béjart Ballet in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>