La Bayadère bij Pathé Ballet

Naast de succesvolle operaserie biedt Pathé de liefhebbers regelmatig een balletvoorstelling: Pathé Ballet. Na twee seizoenen worden dit seizoen opnieuw topproducties vertoond van het Bolshoi Ballet in Moskou. Zondagmiddag 27 januari 2013 is het ballet La Bayadère te zien in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Tilburg en Zaandam. De uitvoering begint om 16.00 uur, bij Pathé Haarlem om 15.30 uur. Tickets: zie website. Het Bolshoi Ballet is opgericht in 1776, staat symbool voor Russische cultuur en is beroemd vanwege haar producties van het hoogste niveau.

De balletten worden speciaal voor bioscoopschermen met tien camera’s in HD gefilmd en per satelliet de wereld over gestraald. La Bayadère ging in 1877 in première bij het Bolshoi Theater. Beroemd is het rijk der schimmen, waarin danseressen in witte tutu’s als visioen verschijnen. Het Nationale Ballet (HNB) voerde deze droomscène al sinds 1961 op en nam La Bayadère als geheel in 2007 op in haar repertoire.

Lees ook:Ticketverkoop Pathé Opera & Ballet seizoen 2017-2018 is gestart
Lees ook:Pathé Opera en Pathé Ballet – seizoen 2013/14
Lees ook:Metropolitan Opera live bij Pathé
Lees ook:Theater, opera, kunst en ballet in de ‘December Feestmaand’ van Pathé
Lees ook:Jubileumgala 50 jaar Het Nationale Ballet live bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>