Grootste Zwanenmeer ter wereld in RAI Theater

Donderdag 16 december tot en met zondag 2 januari 2011 is in het RAI Theater in Amsterdam het grootste Zwanenmeer ter wereld te zien. Het Tsjaikovsky Perm Ballet brengt de ballet-klassieker als kerstserie (klik hier voor filmpje), onder supervisie van de wereldberoemde ballerina van het Russische Kirov ballet, Natalalia Makarova. Na het Bolshoi Ballet in Moskou en het Mariinsky Kirov Ballet in Sint Petersburg is dit het derde balletgezelschap van Rusland.

 

Aan de megaproductie werken in totaal 150 dansers en musici mee. In Nederland is het meer dan 130 jaar bestaande Zwanenmeer in honderden uitvoeringen te zien geweest, maar nog nooit stonden er zoveel zwanen tegelijkertijd op het toneel: maar liefst 48, terwijl dat er normaal gesproken altijd 32 zijn. Het ballet wordt begeleid door het eigen zestig man tellende Tsjaikovski Symfonie Orkest. Tickets en tijden: zie website. Het zwanenmeer is na de RAI nog te zien in het World Forum in Den Haag (4-9 januari) en Orpheus Apeldoorn (11-13 januari).

Lees ook:Carré presenteert: ‘het grootste Zwaneneer ter wereld’
Lees ook:Het Nationale Ballet brengt The Sleeping Beauty
Lees ook:Bolshoi Ballet in theater Carré
Lees ook:Groot Russisch ballet Festival in RAI Theater
Lees ook:Zwanenmeer Bijlmermeer II: urban meets ballet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>