Het Nationale Ballet brengt The Sleeping Beauty

IMG_20160505_142426Donderdag 12 december gaat het avondvullende ballet The Sleeping Beauty in première in het Amsterdamse Muziektheater. Het Nationale Ballet (HNB) brengt de reprise van de Britse versie het sprookjesballet van de Russische choreograaf Marius Petipa en componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (die ook balletten als Het Zwanenmeer en de Notenkraker creëerden). De Schone Slaapster (Doornroosje) is ‘een van de grootste schatten die het Russische keizerlijke ballet heeft voortgebracht’, meldt de aankondiging.

Het avondvullende ballet geldt 125 jaar na dato nog altijd als ‘het meest veeleisende voorbeeld van de zuivere klassiek-romantische balletstijl’. Sir Peter Wright bewerkte het werk voor het Royal Ballet die in 1981 bij Het Nationale Ballet in première ging in de Stadsschouwburg. Na de verhuizing naar het Muziektheater, met een veel groter toneel, kon de oorspronkelijke versie worden uitgebreid met meer dansers en een ruimere enscenering. Het ballet is tot en met woensdag 1 januari in het Muziektheater te zien; cast, speellijst en tickets: zie website.

Lees ook:Het Nationale Ballet danst Romeo en Julia
Lees ook:Reprise Coppélia door Het Nationale Ballet
Lees ook:Het Nationale Ballet: Giselle na internationaal succes terug in Nederland
Lees ook:Nieuwe productie van Giselle bij Het Nationale Ballet
Lees ook:Positioning ballet: eerste internationale balletconferentie in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>