Het Nationale Ballet: Giselle na internationaal succes terug in Nederland

c2309327-72a9-4c2c-87f5-e16df45738f2Bij Het Nationale ballet gaat dinsdag 13 oktober de reprise in première van het klassieke avondvullende ballet Giselle: het hoogtepunt van de Romantiek en één van de grote en oudste klassieke balletten. Sinds 1841 staat het op het repertoire van alle grote balletgezelschappen. Voor ballerina’s is Giselle één van de meest begeerde hoofdrollen uit het klassieke repertoire. De oorspronkelijke choreografie was van Jules Perrot en Jean Coralli, op muziek van Adolf Adam. De nieuwe productie is gebaseerd op het origineel van Perrot en Coralli uit 1841.

Een va nde meest recente en succesvolle uitvoeringen van Giselle is die uit 2009 van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante. Zij baseerden zich op deze oerversie, maar voegden er eigentijdse gezichtspunten aan toe. Beaujean is na een jarenlange danscarrière bij het Nationale Ballet hoofd artistieke staf. Zij danste indertijd de rol van Myrtha. Bustamante was eerste solist bij het American Ballet Theatre en danste de rol van graaf Albrecht. De decors en kostuums zijn van de hand van Toer van Schayk. Hij ontwierp veel avondvullende balletten, zoals Romeo en Julia, Notenkraker en Muizenkoning en het Zwanenmeer. Data, tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Nieuwe productie van Giselle bij Het Nationale Ballet
Lees ook:Het Nationale Ballet brengt The Sleeping Beauty
Lees ook:Jubileumgala 50 jaar Het Nationale Ballet live bij Pathé
Lees ook:Het Nationale Ballet toert rond met ‘Ballet for All’
Lees ook:Het Nationale Ballet brengt Vier Temperamenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>