Béjart Ballet in Carré

Zeven jaar geleden beleefde het Amsterdamse theater Carré een happening, toen daar het ballet ‘Ballet for Life’ van Maurice Béjart in première ging. Van woensdag 11 tot en met zondag 15 november 2009 is een reprise  in Carré te zien: de ode van Béjart aan  te jong gestorvenen, zoals Mozart, Queen-ster Freddie Mercurie en de vermoorde modeontwerper Versace. Met  muziek van Queen volgens Carré ‘een explosie van passie, temperament en energie’. De week erna danst het Béjart Ballet Lausanne ‘Reis om de Wereld in 80 minuten’.

Van 18 tot en met 22 november 2009 is dit laatste ballet van Béjart voor het eerst in ons land te zien. Het is een groots opgezet showballet, dat afgelopen zomer wekenlang vijfduizend toeschouwers per avond in het Palais des Sports in Parijs in extase bracht. Béjart stierf november 2007 op 80-jarige leeftijd. Hij geldt als één van de vernieuwers van het klassieke ballet. De voorstellingen zijn woensdag tot en met zondag, aanvang 20.30 uur. Op zondag 15 en 22 november is er ook een matinee, dat om 14.00 uur begint. Tickets: zie website.

Lees ook:Carré presenteert: ‘het grootste Zwaneneer ter wereld’
Lees ook:Bolshoi Ballet in theater Carré
Lees ook:Youp hele maand november in Carré
Lees ook:Mariinsky Ballet in theater Carré
Lees ook:Jubileum Van Dick Hout in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>